Datum
27 — 28 januari 2024
Voeg toe aan agenda
Timing
9.30 — 18.00 uur
Locatie
BMCC
Beursplein, 8000 Brugge
Tickets
Online of aan de deur

Een rijke historie

Van Auto Retro naar Auto Classics

In 1980 ontstond Auto Retro in het betoverende Boudewijnpark in Sint-Michiels Brugge. Dit was het begin van een groeiende oldtimerbeurs, waar "special cars", oldtimers, moto’s, camping cars, jukeboxen, onderdelen en miniatuurverkopers zich verzamelden. Het bleek een ware ontmoetingsplaats te zijn voor oldtimerliefhebbers.
Na drie succesvolle jaren in het Boudewijnpark verhuisde Auto Retro naar een nieuwe locatie. Voor de jaren 1985 en 1986 kozen we voor de ruime parking van het Zand in Brugge. Jaar na jaar bleef het aantal bezoekers groeien. De ondergrondse parkeergarage van ‘t Zand bood het voordeel dat bezoekers zich geen zorgen hoefden te maken over parkeerproblemen, wat een belangrijk pluspunt was.
Sinds 1987 heeft Auto Retro een vaste stek gevonden in het Beursgebouw, gelegen in de buurt van ‘t Zand. Aanvankelijk vond het evenement plaats tijdens het derde weekend van oktober, maar vanaf 1992 verhuisde het naar het derde weekend van januari.
In 1992 wist Auto Retro de harten van liefhebbers te veroveren met de introductie van centrale thema’s. Over de jaren heen hebben we eer betoond aan verschillende merken, zoals Jaguar, Alfa Romeo, Renault, Mercedes, Minerva, Maserati, Corvette, Ferrari, BMW, MG, Citroën, Porsche, en meer.
In 2005 vierden we het 25-jarig jubileum met een eerbetoon aan de legendarische Citroën DS-ID, samen met het 50-jarig bestaan van de Mini-modellen. Auto Retro ging verder door onder andere Bentley, Volvo en Lotus in de schijnwerpers te zetten in latere jaren.
In de daaropvolgende jaren stonden merken zoals Mercedes-Benz SL, VW Kever, Porsche Speedster, Fiat 500, Citroën ID-DS, Morgan en nog vele anderen centraal tijdens onze evenementen. Het rijke verleden van Auto Retro heeft liefhebbers van klassieke auto’s en auto-enthousiastelingen gedurende vele jaren samengebracht, en blijft de geschiedenis van deze iconische voertuigen vieren.
Na vele jaren van onvergetelijke bijeenkomsten zetten we onze toewijding aan klassieke auto’s voort onder de naam Auto Classics.
1980
1985
1987
1992
2005
2006 — 2020
2024

Veelgestelde vragen

Tickets voor Auto Classics 2024 kan je eenvoudig online kopen via onze website, maar ook aan de ingang van het evenement zijn er tickets verkrijgbaar.
Om op de hoogte te blijven van nieuws, aankondigingen en updates over Auto Classics, raden we aan om onze website en sociale media kanalen in de gaten te houden, waar we regelmatig updates delen. Wil je graag als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief!
Hoewel we van huisdieren houden, vragen we om veiligheids- en hygiënische redenen dat huisdieren niet worden meegenomen naar Auto Classics, tenzij het gaat om gecertificeerde hulphonden.
Kinderen zijn meer dan welkom op Auto Classics, aangezien we een gezinsvriendelijk evenement zijn. Ben jij van plan om samen met je gezin te komen? Koop dan zeker voor iedereen een ticket. Kinderen onder 10 jaar mogen Auto Classics gratis bezoeken.
De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is de ondergrondse Interparking Centrum — ‘t Zand.
Het thema varieert per editie. Raadpleeg onze website en sociale media voor informatie over het specifieke thema van de komende editie. De thema’s van de vorige edities kan je raadplegen bij onze historie.
Om exposant te worden, kan je ons inschrijvingsformulier invullen.
Om toegang te krijgen tot het evenement moet je een geldig ticket hebben. Meer informatie over tickets en prijzen kan je op onze tickets-pagina terugvinden.
De datums en locatie van ons evenement variëren van jaar tot jaar. Raadpleeg onze website voor de actuele informatie over de komende evenementen, inclusief datums, locatie en openingsuren.
Auto Classics is een toonaangevend evenement voor liefhebbers van klassieke auto’s. Het biedt een community voor eigenaren, handelaars en verzamelaars om hun schatten te delen en te bewonderen, en voor autoliefhebbers om zich te verdiepen in de nostalgie van de autowereld.

Koop tickets voor Auto Classics

Wacht niet tot het laatste moment! Grijp nu je tickets en wees verzekerd van je toegang tot Auto Classics! Beperkt aantal tickets verkrijgbaar aan de deur.